Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FB

Panevropská vysoká škola, kde svoje "práva" vystudovala paní Malá je soukromá... Státní či soukromý charakter VŠ tady nehraje roli.

0 0
možnosti
JP

J62i25ř70í 45P72l65í79v87a

19. 7. 2018 10:41

Souhlasím s vámi. Nehraje to roli, protože ani soukromá škola není tak docela soukromá. je vlastně také státní. potřebuje akreditaci a je také financována na studenta. Korupce je možná tu i onde

Zakopaný pes je ve státní garanci vzdělání, tj. titulů a hodností : magistr, bakalář, profesor, doktor věd atd. Odstátnit školství znamená odstranit tuto garanci. Znamená to nastolit stav, aby školy usilovaly hlavně o svou prestiž, protože podle toho si pak budete spíš vybírat zaměstnance, než podle nějakého titulu.

0 0
možnosti
PK

To asi nebude jádro problému - odstátnit vysoké školství, netroufnu si ovšem říci, kde je chyba. Je to v lidech zakódovaný z období socialismu? Asi by to chtělo nějakého psychologa/historika.

0 0
možnosti
JS

Promiňte, ale když u nás vysoké školství bylo pouze státní, tak v tom takový bordel nebyl.

0 0
možnosti
Foto

Ono to spíš je podle zaměření školy. Falešný přírodovědec nebo falešný inženýr je celkem zanedbatelná záležitost - už jen proto, že v diplomkách tam něco musí adepti vytvořit, to se špatně opisuje.

Ale bývaly takové věci taky, jen jiným způsobem. Vedoucímu katedry zazvonil telefon z okresního, městského nebo krajského výboru KSČ se stručným sdělením: "Soudruhu profesore, zítra se na zkoušku z ... dostaví soudruh Vopršálek, tu zkoušku udělá s výborným prospěchem."

A nebohý examinátor byl s tímto verdiktem seznámen a soudruh Vopršálek měl na dalším řádku v index napsáno "výborně".

Ty dvě ministerské plagiátorské ostudy jsou naopak velmi pozitivní - totiž výchovné: kupte si vypracovanou diplomku, a až to někam dotáhnete, tak vás to může pěkně potopit.

A ti, co ji takto podvodně vytvořili (a všichni takoví to moc dobře ví, že podváděli), se teď budou pěkně potit, když se před nimi objeví nějaká nečekaná možnost třeba ministerského křesla. Dobře jim tak!

4 0
možnosti
VE

To je problém zbytečných oborů, kde se u absolventa žádná skutečná znalost nevyžaduje a samotné obory ani skutečné vědění téměř neobsahují, když tak jen souhrn nějaké faktografie. Sociální "vědy", filozofie...atp. To je téma k zamyšlení, jestli takové školy dotovat z daní v plné své míře, nebo to nějak omezit?

5 0
možnosti
MB

Malá absolvovala na soukromé VŠ. Takže odstátnění nic neřeší, řekl a bych, ze spíš naopak.

2 0
možnosti
JP

J77i60ř54í 11P94l95í40v59a

18. 7. 2018 17:41

Pochopitelně je třeba odstátnit i tituly a hodnosti včetně profesorských. Potom nebude jedno, ze které univerzity titul a hodnost pochází. Podobně jako je to v Anglii a v USA.

0 0
možnosti
KP

Takovych skol pro line deti bohatych rodicu uz je vice nez dost.

2 0
možnosti
SB

A nebo to může být naopak. V soukromém školství si vše můžete koupit za peníze, bez ohledu na vlastní výsledky.

2 0
možnosti
JP

J35i87ř75í 78P26l37í94v48a

18. 7. 2018 16:59

Taková soukromá škola by s touto pověstí dlouho nevydržela.

0 3
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 981x
Měním názory. Baví mne pozorovat svět a  učit se. Pozoruji, jak se řád rodí z chaosu, bud násilím nebo spontánně - to je lepší. Trochu chaosu není na škodu.

Seznam rubrik