Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlas. To co zdravotnictví potřebuje nejvíc je změna systému a nikoliv navýšení objemu peněz. Stávající systém je soustředěn na vyrábění pacientů a jejich ždímání a nikoliv na jejich léčení.

0 1
možnosti

Absolutně do toho nevidíte! Pokud tyto názory budou zastávat i politici, pocítíte to na svojí kůži.

0 0
možnosti

Pane Jiří Plívo! Dovolte polemiku s Vašimi názory od člověka,který do toho vidí.

Můžete popírat, že zdravotnictví je podfinancované. Mne jenmrzí, že je pro Vás stále skryté, že nejsou peníze na personál, že nejsoupeníze na provoz, protože se dle bývalého ředitele IZIPu Jiřího Paško ztrácejídesítky miliard korun z našich peněz na naše zdraví.

Z centrálního plánování máte hrůzu a vůbec Vám nevadí,že Klaus ve zdravotnictví zachoval socialismus dle komunistických představkombinovaný s mafiánským přístupem. Jenže takové zdravotnictví skutečněnebude fungovat!

Jste přesvědčen, že lékaři dostávají dost peněz za tuveškerou studijní námahu na studiích a po studiích? Jenže na našich dojmechvůbec nezáleží. Je to prosté. Nezaplatíš? Nemáš! Dokud budeme aspoň trochusvobodní.

Mzda ve zdravotnictví vůbec nesouvisí s tržní cenou anis kvalitou! Ani nejde o střet nabídky s poptávkou. Mzda a cena práceje stanovována na ministerstvu zcela záhadným a nepřirozeným způsobem podlenepředstavitelně složitých vzorců. Kvalita je trestána pokutami! Když mocznáte, moc pracujete, moc píšete potřebných léků a to musíte VZP zaplatit.Proto nemá cenu chodit na odborné semináře. Čím méně lékař zná, tím lépe je VZPhodnocen!

Račte si uvědomit, že kvalitní a dostupná zdravotní péčezadarmo pro bohaté i chudé je šílený podvod na občanech! To nikde na světěnefunguje! Naši politici tvrdí, že jsme to měli za komunistického socialismu,ale že jsme utajovali možnosti léčby, že byla léčba ve skutečnosti nedostupná aže bylo dvojí zdravotnictví (pro komunisty a jejich soudruhy na jedné straně apro ostatní na straně druhé). To už jste zapomněli!

:-)

1 0
možnosti

Naše zdravotnictví bezplatné vede k tomu, že smlouvu s VZPnedělá pacient na optimální zdravotní péči, ale je donucen ji dělat lékař na omezováníoptimální zdravotní péče. Pacient není odpovědný za proplacení zdravotní péče,ale nejhorší je, že ani VZP ani stát není odpovědný za její proplacení! Pacientnení odpovědný ani za nadužívání zdravotní péče. Pokud pacienti čerpají vícepeněz než je na naše zdraví, pacient to doplatit nesmí, VZP to nedoplácí, anistát to nedoplácí, zneužívání zdravotní péče hradí ošetřující lékař! Pacient máu nás zdravotnický all inklusive, proto není odpovědný ani za svoje zdraví, aniza nadměrné čerpání zdravotní péče.

Pokud žádá Milan Kubek spravedlivé odměňování, pak vězte, žejde o to, že VZP za stejnou práci jedné nemocnici zaplatí, druhé zaplatí jenčástečně a třetí nemocnici přeplácí. Tuto nespravedlnost naši politici řeší jižpatnáct let!!! A dosud to nedokázali vyřešit! V některých nemocnicíchdostávají lékaři platy o 10% nižší a sestry platy o 20% nižší než v ostatníchnemocnicích, protože není na zaplacení personálu! Není to Kocourkov?

Tomáš Julínek byl jediný, který se snažil pseudopravicověřešit chybějící peníze ve zdravotnictví spoluúčastí pacienta „regulačními“poplatky. Celkově šlo o pět a půl miliardy korun, které šly především na platy.Sociální demokraté svým požadavkem zdravotnictvím „zadarmo“ poplatky zrušilimísto toho, aby je dorovnali na funkční výši a tím připravili personál onavýšení platů.

:-)

1 0
možnosti

V kultivovaném státě, navíc s třetinovou úrovní nominálních mezd proti západním sousedům, je základem solidární systém. Jde ale o jeho výši. I pravicoví odborníci se shodují, že zdravotnictví není ufinancovatelné jen komerčním pojištěním (člověk=auto) + platby v hotovosti. Takové pojistky by půl národa neuplatila, navíc při závažných onemocněních by se třeba v polovině léčby vyčerpala. A pak sbírky, smrt? Rovněž by mě zajímalo zda poplatky vyprázdní ordinace, kam si důchodci chodí prý pokecat a pozdější léčba vážnějšího stavu stojí podstatně víc ...

0 1
možnosti
Foto

R60o27m82a10n 82K27o62z62e50l

12. 11. 2016 21:53

Že si tam lidi chodí povykládat, to říkali zkrachovalí Topolánek a Julínek, ty nikdo nemůže brát vážně. Jak píšu níže, oproti Evropě byly ty poplatky dost tvrdé, že se platilo vždy a i tam, kde se o regulaci nedalo mluvit.

0 1
možnosti
Foto

Máte tam autore nepřesnosti.

A/ prosím - zjistěte si kolik je tzv. základní tarif lékaře /tedy mzda za práci v obvyklém časovém rozpětí/ a kolik dalších hodin je lékař na službě /tedy další práce navíc/. Naši novináři s oblibou píší jen celkový výdělek a nerozdělují to. Pak vzniká zkreslení, které hodně lidem hýbe žlučí.

B/ Cenu lékařské práce v nemocnici určují tabulky, nikoli trh /v nemocnici/, v terénu pak cena tzv. bodu, která je fixní v Sazebníku a z níž se odvíjí zisk lékaře /nutno spočítat všechny odvody, platy sester, nájmu a dalších x položek/.

Solidární systém je ve většině vyvinutých zemích zaveden, nicméně ve většině těchto zemí je částečný podíl pacienta na nákladech na léčbu. To jen u nás je nabízen bohatý švédský stůl bez toho, aby jedinec věděl, kolik u něj projedl. Spoluúčast nemocného je správný krok, u nás malinký 30,- Kč pokus zlikvidoval nejlepší diskutér ve střední Evropě - Jiří Paroubek - s vyhranými volbami.

Kubek - kterého opravdu nemusím - má v tomto pravdu.

1 0
možnosti
Foto

R61o59m50a34n 98K52o13z51e57l

12. 11. 2016 15:59

To nebyl zas tak malinký pokus.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/ceske-poplatky-u-lekare-jsou-nejtvrdsi-v-evrope/r~i:article:602626/?redirected=1478962597

spíše si to zavinila ODS sama, protože to bylo porušení slibů (před volbami jasně říkali, že nic takového neplánují) a korunu tomu nasadil sám Julínek, když v přímém přenosu označil volební program ODS za nesmyslný letáček.

0 1
možnosti

nevím, kdo jste a co jste v životě dělal, ale tohle je skutečně natolik negativní výkon, že člověk žasne.

Především v lidské společnosti není nic zadarmo...to vaše zdánlivě bezplatné zdravotnictví je placeno z daní, tedy něco stojí. Takže váš omyl. Bezplatné se to jeví jen těm, kdo nejsou schopni myslet, tedy těm, kdo si myslí, že když jdou k doktorovi a nemusí vytáhnout šrajtofli jako v hospodě, tak ž je to zadarmo...tím jste jasně určil své myšlení

A pak další výtka k vaší prapodivné logice.....jestli je počet lékařů u nás dostatečný či nedostatečný se neděje jen na trhu, ale jako informace je možné se dostat k cíli i tím, že jen jednoduše porovnáte kolik doktorů je jinde, a zároveň posoudíte návštěvnost a důležitost zranění a tak dále...je sice krásné se holedbat odposlouchanými výroky Klause o volném trhu a že trh vše narovná..ale každý kdo kdy něco o ekonomii věděl, vám řekne, že to tak není a že vše potřebuje jistý podíl regulace a tak i zdravotnictví, školství a tak dále...trh je smrt lidské společnosti jako společnosti...je to pozvánka pro CUT-THROAT COMPETION.....škoda že to nevíte a takto ohlupujete ostatní lidi...

0 2
možnosti

Ale kulové. Na ústavu není nutné sahat. Potřebujeme jen odvážné politiky, kteří dokážou vysvětlit (a prosadí), že u každého pojištění funguje spoluúčast. Tak proč ne u zdravotního?

3 0
možnosti

Dále nechápu proč,když pláčou, že jim utíkají doktoři do zahraničí, tak nejsou schopni nastavit podmínky např. v případě odchodu do 10 let zaplatíš 50% školného a do 5 let 100 % nákladů na školu.

0 1
možnosti

J45a60n 57H10r50u47z42a

12. 11. 2016 12:51

Nejdříve si zvolíte socany protože 30 kč je strašný majlant a pak tady skuhráte, že ten socialistický systém nefunguje.;-D

0 0
možnosti

V mnohém lze souhlasit.R^ Pan Kupka je pouhý odborář proletář. Ten rozhodně je více nebezpečný než jakákoliv nemoc. Velmi doporučuji, abychom se s těmito levičáky jednou pro vždy vypořádali svou vlastní zodpovědností v nadcházejících volbách.

3 2
možnosti

Omlouvám se p.Kubka.

0 1
možnosti
Foto

J38i62ř25í 60K62i84n96d69l

12. 11. 2016 12:02

Bezplatné zdravotnictví nebylo ani za bolševika.

3 1
možnosti

Hlavně bylo dvojí: 1) pro komunisty a jejich soudruhy a 2) pro obyčejné smrtelníky

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 981x
Měním názory. Baví mne pozorovat svět a  učit se. Pozoruji, jak se řád rodí z chaosu, bud násilím nebo spontánně - to je lepší. Trochu chaosu není na škodu.

Seznam rubrik