Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Nevím, nevím, ale vy musíte mít "pěknou" komisi.

Účastním se již po několikáté ve volební komisi, ale mohu říci, že v té naší by se něco takového stát nemohlo. Stačí, aby členové komise nebyli hloupí flákači a opravdu se svému poslání věnovali. Systém kontroly počtu hlasů není složitý a jistě se v každé komisi najde někdo, kdo to pohlídá - je-li předseda blb, musí se mu holt lichotkami udělit status "dohližitele nevykonavatele" a držet ho opodál. Stačí, aby se hromádky sčítaných volebních lístků pro kontrolu předaly dalšímu členovi komise, proto jsou každý z jiné politické strany: KSČM přepočítá třeba ODS atd. Nemylte se, jde to rychle a není-li komise "úplně mimo", stíhá všechno naprosto v pohodě. Taková je moje zkušenost. :-)

0 0
možnosti
JP

J36i66ř23í 51P52l52í94v26a

17. 5. 2014 11:42

Řeknu vám, jak bych to ve vaši komisi udělal: posadil bych se jako poslední kontrolor - někdo musí být na konci a balíček hlasů jiné strany bych přihodil ke své straně.

0 0
možnosti
Foto

Za prvé, nejdřív se sčítají celé obálky a vedle se davají ty v jiné než úřední nebo lístky bez obálek. Za druhé, se kontrolují a zapisují preferenční hlasy a tam by se na nějaký "podvod" přišlo, ještě nikdy se mně nestalo abych rovnal hromádku pro jednu stranu a počítal ty preferenční pro stejnou, navíc to počítání je ve dvojici. Pokud tedy nejsou domluveni všichni.:-)

1 0
možnosti
JP

J15i39ř50í 90P55l38í50v21a

16. 5. 2014 19:14

No, kdybych byl s vámi v komisi, možná bych vám ukázal, jak se to dá udělat i po sečtení preferenčních hlasů. Vyvolal bych "náhodný" chaos. Ale možná byste si to ohlídal.

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 981x
Měním názory. Baví mne pozorovat svět a  učit se. Pozoruji, jak se řád rodí z chaosu, bud násilím nebo spontánně - to je lepší. Trochu chaosu není na škodu.

Seznam rubrik