Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Správná a zdravá ekonomika vypadá takto:

Lidi chodí do práce, kterou nesnáší, aby vydělali peníze na věci, které nepotřebují. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Můžete se tomu smát, proč ne. Jenže spotřeba domácností je jedním z prvků růstu či poklesu HDP (hrubého domácího produktu) a v našich podmínkách je podíl této spotřeby na HDP dost významný.

On má totiž pan Holub pravdu v tom, že pokles spotřeby domácnosti se projeví na hospodaření státu a udržuje stagnaci, popř. prohlubuje krizi.

Princip je jednoduchý - výroba běžného zboží, které občané normálně kupují musí klesat, protože z důvodu úsporných opatření domácností poklesá zájem. Koupěschopná poptávka je tlumena úsporami, což vede ke snižování výroby, růstu nezaměstnanosti a spirála krize je nastartovaná.

To není tím, že by se vyrábělo nepotřebné a zbytečné zboží a lidi jej proto nekupují. Je to tím, že občané obecně méně nakupují a utrácejí. 

Takže krize k nám importovaná je udržována či prohlubována strachem z budoucnosti a zvýšenou spořivostí v kombinaci s opatrnější úvěrovou politikou bank.

0 0
možnosti
PK

Už jsem společensky dnes unaven, jen jeden postřeh. Pokud vím, tak Němci pracují u spotřebitelských úvěrů tak s polovičním úrokem a poplatky než my - Cofidis, banky atd.

Není to jediný důvod našich problémů, ale stokrát nic ....

0 0
možnosti
PS

no ještě že jsem to neslyšela, asi bych se umlátila smíchy...karma

1 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 981x
Měním názory. Baví mne pozorovat svět a  učit se. Pozoruji, jak se řád rodí z chaosu, bud násilím nebo spontánně - to je lepší. Trochu chaosu není na škodu.

Seznam rubrik