Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Nechápu, proč se s tím konopím tolik nadělá. Pokud někomu uleví od bolesti, proč by ho nemohl pro svoji potřebu pěstovat nebo si ho, za přijatelný peníz, koupit v lékárně?

Alkohol, tabák, ale i černá káva a jiné "návykové látky" se prodávají zcela legálně, mnohdy uživateli i jeho okolí značně škodí, ale to je v pořádku! Áť žije pokrytectví!!!

3 0
možnosti
JU

Cena marihuany se nezvyšuje. Za posledních 5 let je už větší nabídka než poptávka a cena naopak klesla o pětinu, někde i více.

0 0
možnosti
FL

Nadpis měl znít: Tím, že pronásledují konopí, podporují jeho ILEGÁLNÍ výrobu. Celkově je výroba menší, proti větším výnosům výrobců stojí hrozba trestu. Proč si tohle dovoluji tvrdit? Protože, jak správně uvádíte zákaz zvýší cenu i dostupnost a tím omezí spotřebu, to je bez diskuze. A o to jde, chránit lidi, to je smyslem protidrogových zákonů.

 

Netvrdím, tím že zákaz je v pořádku, to nevím. Je sice méně konzumentů , kteří přejdou na tvrdší drogy a tím se nějaké životy zachrání, na druhou stranu kdyby marihuana byla legální, ušetřily by se peníze na policii a získaly by se z daní z prodeje a ty by se mohly využít k záchraně životů jinde (třeba v dopravě,  zdravotnictví).  Abychom mohli fundovaně rozhodnout jaký krok zachrání víc životů, musely by se důkladně vyzkoumat dopady jednoho nebo druhého rozhodnutí. Takový výzkum by stál desítky milionů za které by mohly jinde zachraňovat životy. Takže co dělat jiného než to nějak odhadnout?

0 0
možnosti
KN

K38a78r37e81l 54N74o57v66á20k

1. 12. 2012 14:21

Základní otázkou však je, proč svobodnému člověku zakazovat požívání drog.

Chránit někoho proti jeho vůli je nejen nesmyslné ale i morálně neomluvitelné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 981x
Měním názory. Baví mne pozorovat svět a  učit se. Pozoruji, jak se řád rodí z chaosu, bud násilím nebo spontánně - to je lepší. Trochu chaosu není na škodu.

Seznam rubrik