Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

mbem

2. 8. 2012 10:56
Kontrola

Myslím, že ke kontrole veřejných výdajů stačí vedět kolik zaměstnanců a na jaké pozici úřad má a kolik činí jeho celkové mzdové náklady. Na co potřebujeme vědět kolik berou konkrétní úřednící? Nebo by snad měl na netu viset seznam všech státních zaměstnanců a jejich plat?

0 0
možnosti
PH

petrph

2. 8. 2012 10:26
přesně tak

Ono v podstatě  nejde o to kolik osobně bere Hájek nebo Jakl (který je sicekandidát, ale současně  už teď pracuje na Hradě a  bere nemalej balík,takže sám měl co skrývat).Jde o celkovou sumu, kterou prezident nárokuje na platy svých nejbližších vysokých  úředníků ve státním rozpočtu.A jestli je ta nárokovaná částka neúměrně  vysoká,tak by se na d tím měli zamyslet už poslanci při projednávání rozpočtu-za to je platíme.A už tehdy se ptát proč-vedle nemalých platů je ještě poměrně vysoký fond odměn které asi pan prezident pravidelně vyplácí za to že jeho nejbližší "dřou jako koně"..Nebo se na toto ptát-už tehdy novináři, ekonomičtí experti  a další.

Tím že na to poukáží-se zpožděním půl roku ti novináři s titulkem že tenhle Jakl nebo  Hájek berou  sto tisíc,to už je skoro bulvár-asi jako kdysi Jakeš "nebo tahle Zagorka-kdo to má"..Ale to už je dávno rozpočet uzavřen, z půlky vyčerpán, daně na jeho pokrytí patřičně zvýšeny, zbývající potřebné peníze vypůjčeny a tím navýšen státní dluh...

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 981x
Měním názory. Baví mne pozorovat svět a  učit se. Pozoruji, jak se řád rodí z chaosu, bud násilím nebo spontánně - to je lepší. Trochu chaosu není na škodu.

Seznam rubrik