Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

Faustino

7. 7. 2012 14:29
Doporučuji knihu

Tajnosti Vatikánu (R.J.Hutchinson). V originálu Inside the Vatican (Uvnitř Vatikánu). Napsal ji americký katolík, který se nechal zaměstnat ve Vatikánu, aby o něm mohl napsat knihu. Získat k tomu souhlas nebylo snadné.

Jedna kapitola je věnována vatikánské bance. Do ní žádný obyčejný smrtelník nevstoupí a nezaloží si v ní účet.

Kniha je velmi čtivá a je až šokující svou otevřeností. Vatikán je instituce na konci své životnosti. To se Hutchinson dozvěděl od zaměstnanců, se kterými se časem spřátelil (páter Reginald Foster, latiník Vatikánu: "Oni tady končí, ale ještě o tom nevědí...").

http://knihy.abz.cz/prodej/tajnosti-vatikanu

2 0
možnosti
L

Lev---_z-_Rožmitálu

7. 7. 2012 14:09
je nejbohatší

protože ovládá celý globální finanční systém

1 0
možnosti
ZB

zberanek

7. 7. 2012 13:42
Blábol je na světě

Další blábol je na světě. A pak že to nejde.

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 7. 2012 13:31
svatá prostoto

Takže on je vlastně Vatikán naprosto chudý stát a má příjmy leda z turistů.To by člověk zaplakal. A jejich banka, která byla častokrát zmiňována pro spolupráci smafií pro praní špinavých peněz, je dokonce nazývána Ústav pro náboženské dílo....

A už Vám asi nedošlo, že podstata Vatikánu je právě církevní moc římskokatolické církve-a skrze ní tedy Vatikán ovládá a kontroluje majetky těchto církví po všech státech světa.  Mimochodem, právě této kooperaci (nebo jak to nazveme) chce náš stát věnovat přes 100 miliard...Čili, tento majetek Vatikánu po celém  světě skutečně asi převyšuje majetek mnoha států světa

Mimochodem, je to omyl tvrdit že Vatikán vznikl až roku 1929 dohodou s Mussolinim.Ve skutečnosti, a to se píš i na wiki je to "pozůstatek mnohem většího papežského státu , který dříve zahrnoval velkou část střední Itálie.

1 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 981x
Měním názory. Baví mne pozorovat svět a  učit se. Pozoruji, jak se řád rodí z chaosu, bud násilím nebo spontánně - to je lepší. Trochu chaosu není na škodu.

Seznam rubrik