Marihuana jen pro bohaté

5. 11. 2013 14:49:15
V USA vynakládají na boj proti drogám miliony dolarů ročně a marně. Důsledkem tohoto boje je jen to, že ceny drog jsou vysoké a roste kriminalita. Bohatí si drogy vždy nějak opatří a chudí zvyšují kriminalitu, aby si na opatřili peníze na drogy. Projevuje se tak ekonomická zákonitost, že regulace nakonec vždy prospívá bohatým a škodí chudým. To platí nejen pro drogy.

I Česká republiku stojí boj proti drogám miliony korun ročně. Také náš stát tak přispívá ke zvyšování ceny drog a vposledku prospívá černému trhu. Nejlépe by bylo, kdyby stát žádné drogy nezakazoval – to by vedlo ke krachu drogového obchodu. Pěstování konopí v nákladných velkopěstírnách (ani by už nemusely být utajené) by se nevyplácelo, protože každý by si ho mohl doma vypěstovat za pár haléřů.

To jsou známé věci. Připomínám je, protože nyní Radiožurnál přináší zprávy, že se stát rozhodl zlikvidovat obchod s potřebami pro pěstování. Tyto zprávy ovšem říkají také toto: Vy, kteří si na své zahrádce chcete vypěstovat konopí, i když tím nikomu neškodíte a žádnou škodu nikomu nezpůsobíte, TŘESTE SE! Stát si na váš došlápne. Radiožurnál šíří strach. Stát má budit hrůzu. (před volbami ne - až po volbách.) A občané mu to žerou, protože jinak by se měli vzbouřit a ne volit ty samé politiky, kteří je takto obírají o svobodu. Zvolili zase Kalouska, známého bojovníka proti tomu, aby si člověk na své zahrádce mohl pěstovat, co chce. Svého času prohlásil, že nevidí žádný rozdíl mezi marihuanou a tvrdými drogami. Jeho kamarádství s nechvalně proslulým Jiřím Vackem už je možná zapomenuto – ale tento Vacek se před asi 10 lety s Kalouskovou pomocí vetřel do vlády jako drogový expert s vysokou školou, dokud se neukázalo, že je to lhář a podvodník. Podobně jistý bezpečnostní expert Severa. A Kalousek opět zvolen.

Které strany měly v programu legalizaci marihuany? Dříve i Strana Zelených, ale když se dostala do parlamentu, hodila marihuanu za hlavu a věnovala se byznysu s CO2 a fotovoltaikou. V těchto volbách měly legalizaci v programu Strana svobodných občanů a Piráti. Nedostaly dost hlasů. Měly v programu i další dobré věci, jako svobodu kopírování, ale ani to jim nedalo dost voličů. A tak budou dál platit neskutečná zvěrstva, jako jsou poplatky za prázdné nosiče CD a DVD, atd. prostě to, co je obsahem autorského zákona, který by měl být zrušen. Ti, co kopírují, přece také nikomu neškodí – jen někomu kazí byznys. Má stát chránit něčí byznys? Proč?

Já jsem ve Straně svobodných občanů. Piráti jsou pro mne příliš mírní a neuvědomují si, že dokud bude náš stát v EU, nikdy se nic nezlepší a nezmění. Nikdy! Naopak se bude přitvrzovat, svoboda bude mizet čím dál víc. Já stále nechápu a nikdy nepochopím, jak mi může stát zakazovat pěstovat si na své zahrádce, co chci( a vůbec dělat si, co chci), když tím nikomu neškodím. Občan si nesmí pěstovat a musí kupovat na černém trhu. Tam nynější razie v pěstírnách opět zvýší ceny. Překupníci si mnou ruce. Ti, kteří na marihuanu nebudou mít, budou zvyšovat kriminalitu. Stát bude vynakládat další miliony na boj proti drogám a tzv. prevenci.

Autor: Jiří Plíva | úterý 5.11.2013 14:49 | karma článku: 26.75 | přečteno: 1140x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 21.68 | Přečteno: 316 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 39 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.12 | Přečteno: 287 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.56 | Přečteno: 503 | Diskuse
Počet článků 72 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 977

Měním názory. Baví mne pozorovat svět a  učit se. Pozoruji, jak se řád rodí z chaosu, bud násilím nebo spontánně - to je lepší. Trochu chaosu není na škodu.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...